#IPJO 2015 – dag 1

Zaterdag 16 mei 2015 zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop de 27ste IPJO van start ging. In een meer dan volgelopen sporthal Puyenbroeck werden de 5 provinciale selecties opgewacht, enerzijds door hun tegenstanders, maar anderzijds ook door een massa meegereisde supporters. Mochten we niet beter weten, dan zou je gedacht hebben dat de Kust enkele kilometers verschoven was en dat het strand tijdelijk een overkapping had gekregen in Puyenbroeck.

Onder de goedkeurende blik van Foxie, wie kent hem niet, startte de openingsceremonie die gevolgd werd door een wervelende demowedstrijd. De selectiespelers mochten voor hun eigen wedstrijden even wegdromen bij het zien van de kunsten van 4 Belgische toppers.

In de 3 ontmoetingen op zaterdag werd bloed, zweet en soms ook tranen gelaten, allemaal met hetzelfde doel: zo goed mogelijk presteren voor de provincie. Soms met het gewenste resultaat, soms iets minder, maar steeds met een weerkerende glimlach op de lippen. Spelplezier, daar draait badminton helemaal om en daar zou het ook altijd om moeten draaien. Knappe wedstrijden waren de kruiden op het menu van zaterdag, de vertraging namen we er zonder morren bij. De busmaatschappij, de mensen van de catering en de zaalwachter knepen een oogje dicht, allemaal bij het zien van zoveel enthousiasme.

Dag 1 van IPJO 2015 was wervelend, zwaar aangemoedigd en soms oorverdovend, maar bovenal een prachtig evenement als promotie voor badminton in Vlaanderen.

Bij deze nogmaals dank aan de vele vrijwilligers die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt. Zonder jullie was het maar saai geweest.

Tot morgen voor dag 2, “de finaledag” van IPJO 2015…… wie zou er met de hoofdprijs naar huis gaan. Iedereen terug op post vanaf 9u!!!!