YONEX BELGIAN JUNIORS MASTERS CIRCUIT

Badminton Vlaanderen en LFBB hebben de handen in elkaar geslagen om een uniform jeugdcircuit op te stellen voor de leeftijdscategorieën Minibad, U11, U13 en U15. Ook het komende seizoen staan er binnen dit circuit weer heel wat tornooien op de agenda.

Wat is er zo bijzonder aan het  Belgian Juniors Masters Circuit? Vooreerst worden alle wedstrijden met veren shuttles gespeeld, zonder uitzondering. Daarnaast komen steeds de 5 disciplines aan bod: jongens enkel- en dubbelspel, meisjes enkel- en dubbelspel en gemengd dubbel. Maar er is meer: de tornooien worden gespeeld in 3 verschillende categorieën. Het gaat om tornooien van het niveau brons, zilver of goud.

Aan het einde van het circuit, dat loopt van september tot eind mei, wordt een finale georganiseerd. Deze finale is voorbehouden voor spelers uit de U13 en U15. Enkel de acht hoogst geklasseerde spelers worden voor deze finale uitgenodigd. Afwisselend zal de finale doorgaan in Vlaanderen en Wallonnië. De puntentelling is, in functie van het 3-voudige klassement, gedeeltelijk herwerkt.

De kalender van de tornooien kan je terugvinden via deze link.

Meer informatie kan je terugvinden in het reglement (C450).