IPJO 2015

 

Dit jaar gaat de IPJO door in het Sportcentrum Puyenbroeck te Wachtebeke op zaterdag 16 en zondag 17  mei 2015.

IPJO staat voor InterProvinciale JeugdOntmoeting en is het  grootste jeugdtornooi voor teams in Vlaanderen.

Selecties uit de 5 Vlaamse provincies nemen het elk jaar gedurende 2 dagen  tegen elkaar op.

IPJO werd voor het eerst georganiseerd in De Panne in 1989.

Volgens een vaste volgorde organiseert elke  jaar een andere provincie IPJO. Dit jaar is de PBO aan de beurt.

Tijdens iedere ontmoeting gaan er 5 disciplines door, namelijk HE, DE, HD, DD en GD. Deze 5 disciplines worden betwist per leeftijdscategorie: -11, -13, -15 en -17.

Na iedere ontmoeting is er een winnaar in iedere leeftijdscategorie. Wie het meest aantal leeftijdscategorieën gewonnen heeft, wint de ontmoeting.

Op het einde van de tweedaagse wordt een rangschikking opgemaakt volgens het aantal gewonnen ontmoetingen. We zien tijdens de laatste jaren dat de provincies meer en meer aan elkaar gewaagd zijn.

Daarnaast is de bijzondere sfeer waarin het hele gebeuren plaatsvindt ook een uniek aspect. Zo is er bijvoorbeeld  een openingsceremonie waarbij elke provincie samen met zijn trainers en spelers onder begeleiding van muziek en vlaggenspel het veld betreedt.

Wij kunnen het jullie, die ook nog maar een beetje van badminton houdt, alleen maar aanraden om van deze sfeer zelf eens te komen proeven.

Verdere info volgt nog in verband met tijdstip en urregeling. Blijf dus geregeld de site bezoeken. Alle informatie wordt stapsgewijs toegevoegd.U kunt dus als het ware het hele gebeuren en de vele voorbereidingen op de voet volgen.