Zomerkamp Badcoach – voor spelers en trainers

Van 23 tot en met 27/7/2012 organiseert Badcoach een tweede zomerkamp voor spelers en trainers. Het belooft een speciale trainingsstage te worden met een hoge intensiteit voor zowel spelers als trainers. Het zal een week zijn waar aandacht voor het individu centraal staat.

Hoe gaan ze te werk?

Sporthal De Ring in Brecht wordt de hele week ingenomen van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 16u. De sporthal is helemaal voor de badmintonners, alles mag blijven staan en liggen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Ontbijt, lunch en avondmaal worden in de kantine van de sporthal bereid door professionele koks en dit alles in een familiale sfeer. ’s Avonds is er randanimatie voorzien, maar ook internet is niet ver weg. De start van het kamp is voorzien tussen 8 en 9u, met koffiebuffet voor de ouders die er een lange rit hebben opzitten.

 

Een absolute top-trainersstaf.

Er wordt gezorgd voor een absolute toptrainingsstaf. Momenteel zijn er zal 4 namen bekend. De trainers die reeds hebben bevestigd zijn: Andreas Johansen (Deense elite-coach, jeugdcoach Skoveshoved DK), Martin Eriksen (Deense coach), Henri Vervoort (Deense geschoolde Nederlandse coach in Italiaanse loondienst), Rene Sehr (jeugdcoach van Nederlands landskampioen Duinwijck) en Roel Van Heuckelom (Belgische headcoach BC Tilburg, Zwijndrecht, RABC en coach PBA).

 

Trainingsstage voor spelers: 1 veld is minimaal 1 coach voor maximum 3 spelers

Op elk trainingsveld zullen maximaal 3 spelers en minimaal 1 coach staan. Hierdoor krijg je de hele dag individuele begeleiding. In overleg met de coach zal je werken aan bepaalde punten die verbeterd kunnen worden. Er is slechts plaats voor 36 spelers (de plaatsen zijn dus beperkt). Naargelang het niveau van de spelers zullen deze in groepen worden verdeeld. Op elk veld zullen er twee groepen van 3 spelers afwisselend trainen. Omdat er individueel gewerkt zal worden, is er dus geen beperking op niveau, klassement of leeftijd.

 

Unieke opleiding voor trainers: 1 veld = 1 trainer = 1 trainee

Een theoretische opleiding heeft  best zijn nut, maar theorie uit boeken weegt niet op tegen pure praktijk. Een week meelopen met een toptrainer, samen discussiëren over trainingen en spelers, …dat is wat de opleiding te bieden heeft. De opleiding gaat door onder deskundige leiding van headcoach Andreas Johansen. Niet alleen zal je de hele dag mee op het veld staan en training geven, je zal ook mee trainingen opstellen, kritisch leren kijken naar je eigen trainingen en de trainingen van andere trainers. Vragen hierbij zijn: “dat is het probleem dat ik wil aanpakken, welke oefeningen kan ik daarvoor opmaken?”, “Zijn deze oefeningen tactische en technisch correct?” en “Passen de trainingen in het profiel van de speler?”.

De opleiding stopt niet op het veld of met de voorbereiding, ook ’s avonds gaat ze verder door. Geen enkel onderwerp wordt uit de weg gegaan. De agenda zal grotendeels door de trainers in opleiding worden bepaald, maar Andreas Johansen zal ook een theoretische uiteenzetting geven. Ook video-analyse is een onderwerp dat op het programma staat. Het is belangrijk dat er over elk onderwerp kan gediscussieerd worden, er is immers geen algemene waarheid…je zal merken dat er ’s avonds enkele leuke discussies ontstaan, ook tussen de 6 topcoaches onderling. Ook voor deze trainingen zijn de plaatsen beperkt.


Wie, wanneer en kostprijs?

De training gaat door in Sporthal De Ring, Ambachtslaan 7 in 2960 Brecht en dit van maandag 23 (9u) tot en met vrijdag 27 juli 2012 (16u).

Voor spelers kost het kamp 399 euro, voor trainers 499 euro. In deze bijdrage is alles inbegrepen (water, nieuwe shuttles, 2 warme maaltijden per dag en een ontbijt, 6 professionele trainers, avondactiviteiten, …).

Meer info? Mail naar roel.vanheuckelom@telenet.be