In memoriam Francois Lambregts

Op vrijdag 8 maart 2013 bereikte ons het droeve nieuws dat Francois Lambregts overleden is op een leeftijd van net geen 80 jaar. Swa was één van de pioniers van het Limburgse badminton.

In 1972 stond Swa aan de wieg bij de oprichting van Hebad. Hij heeft de club meer dan 30 jaar geleid en is zeker de belangrijkste figuur in de geschiedenis van de club. Naast zijn bestuurstaken was hij ook trainer, umpire en wedstrijdleider. Na een jarenlange carrière bij zijn club, werd Swa in 2009 gehuldigd als erevoorzitter van Hebad.

Swa lag ook aan de basis van de oprichting van “de PBL”. Samen met Dirk Laverge (Bokkerijders) en Roland Boven (Molse) was hij in 1976 één van de medeoprichters van het Provinciaal Badmintonverbond Limburg (PBL). Eerst als bestuurder en later als voorzitter heeft hij zich in de beginperiode, met een niet aflatende ijver ingezet voor de ontwikkeling van de badmintonsport in Limburg.

Swa heeft meer dan 30 jaar actief, op diverse niveau’s, meegewerkt aan de ontwikkeling van het Limburgse badminton. Hij kan dienen als voorbeeld voor de huidige generatie.

De uitvaartplechtigheid gaat door op donderdag 14 maart om 10u15 in de St.-Willibroduskerk te Heusden-Centrum.

Namens PBO vzw bieden wij ons medeleven aan, aan de familie, vrienden en kennissen van Francois.