Vlaamse Badminton Liga wordt Badminton Vlaanderen

Op 1 februari 2012 is de Vlaamse Badminton Liga van naam verandert en heet nu Badminton Vlaanderen.

“We hadden al een tijdje het gevoel dat de Vlaamse Badminton Liga vzw haar activiteiten niet volledig meer dekte en dat het nodig was om van het imago van een eenzijdige competitieve liga af te komen”, aldus Bart Verschueren, Sporttechnisch Coördinator van Badminton Vlaanderen.

“Een goede kwalitatieve jeugdwerking voor alle Vlaamse badmintonclubs, ruimte voor recreatief badmintonnen, aandacht voor doelgroepen, samenwerking met partners en een professionele omkadering voor topsport zijn zaken waar de laatste jaren enorm hard werd in geïnvesteerd en waar we nu de vruchten van plukken.”

“Met de naamsverandering naar Badminton Vlaanderen wordt het voor iedereen duidelijker dat onze badmintonfederatie zich inzet voor iedereen die in Vlaanderen een badmintonracket vastneemt. Dit laatste mag je gerust letterlijk nemen, het is natuurlijk fantastisch dat deze sport je onmiddellijk speelplezier oplevert, maar een juiste greep helpt je niet alleen om beter te spelen, het vermindert ook de kans op blessures. De juiste begeleiding is essentieel en dat biedt Badminton Vlaanderen aan.”

Het moment om van naam te veranderen is natuurlijk niet lukraak gekozen. Sporttak in de Kijker geeft de mogelijkheid om het verruimde aanbod van Badminton Vlaanderen te onderstrepen. Op de finaledag van de Belgische Kampioenschappen in Herentals (zondag 5 februari) werd Sporttak in de Kijker dan ook officieel voorgesteld door Bloso en Badminton Vlaanderen.