Nieuwjaarsbrief van de voorzitter

Beste bestuurder, beste speler, speelster,

 

Het is een ware eer om u, als voorzitter van de Raad van Bestuur PBO, in naam van alle bestuurders een gelukkig en gezond nieuwjaar te mogen toewensen. Wij wensen u naast dit alles ook een super sportief jaar toe, gespaard van blessures en met vooral veel speelvreugde en ruimte voor sociaal contact. Dit voor al onze leden, zowel recreatief als competitief.

De afgelopen 4 maanden waren intensief maar de resultaten positief:

Zo slaat de vernieuwde versie van de jeugdcup aan bij onze jeugd. Keer op keer ontvangen we vele kinderen van verschillende leeftijden en allen streven zij naar winst. Ook de reeds befaamde Jeugdcup Tour t-shirt is een hebbeding geworden.

Ons provinciaal kampioenschap mag, op enkele hick-ups tijdens de voorbereiding na, bijzonder geslaagd genoemd worden. Voor het eerst dienden wij deelnemers te weigeren en naast een fantastische planning konden we ook uitpakken met heuse interviews en met integrale beelden van de finales, te bekijken via onze website.

Op selectieniveau was het even woelig met het plotse vertrek van 2 trainers, maar de impact van deze actie hebben we correct ingeschat en we hebben het geheel kunnen opgevangen door de komst van niemand minder dan An Soenens. Speciale dank aan Dirk Magerman die spontaan in de bres sprong en zich vrij maakte om de selectie te ondersteunen. Vanaf januari zal ons trainersteam opnieuw worden versterkt en dit met niemand minder dan Sofie Robbrecht. Met dit vernieuwde trainersteam hebben we alle vertrouwen in een mooie toekomst voor de provinciale selectiespelers.

Bijzonder geslaagd te noemen zijn onze ‘jeugdclinics’, een initiatief van Ben Geerinckx die ondertussen perfect zijn rol als verantwoordelijke jeugdcommissie uitvoert. Hij kon An Soenens overtuigen met zijn concept en slaagde erin om ook topspeler Matijs Dierickx te engageren om aan opkomende talenten en niet-selectieleden een aantal trainingssessie aan te bieden. Deze spelers, door de clubs zelf naar voren geschoven, kunnen beschouwd worden als een heuse nieuwe provinciale talent-pool. We hopen binnenkort een aantal spelers zelf te verwelkomen op een selectietraining.

De resterende 5 maanden van het seizoen beloven niet minder spannend te worden.

Zo staat op 5 januari de opzet van een Vlaamse Jeugdcommissie op de agenda en op 29 januari is er Vlaams Interprovinciaal overleg. Tijdens dit forum zal stevig gedebatteerd worden, aangezien Badminton Vlaanderen ons in oktober 2011 een nieuwe subsidiepolitiek voorschotelde. Een politiek waar geen van de provincies op dit ogenblik vrede mee kan nemen. Sedert november 2011 ijveren de provincies om overleg omtrent dit onderwerp, helaas tot op heden zonder gevolg.

 

In februari wachten de Belgische kampioenschappen, voor volwassenen en jeugdspelers. Hier kijken we alvast met spanning uit naar de resultaten van een aantal Oost-Vlamingen o.a. Matijs Dierickx, Sam Van Den Broeck en Flore Vandenhoucke. Bij de jeugd maken we een mooie kans met Jurgen Voet, tot op heden nr.1 bij de U15.

Ook de befaamde IPJO staat in februari op de agenda. Beter doen dan vorig jaar is onmogelijk want toen wonnen we deze ontmoeting. Dit jaar dragen wij de Olympische gedachte mee: deelnemen is belangrijker dan winnen. Het hoofddoel is teambuilding & fun.

Nog een uitdaging is de organisatie van de allereerste competitie play-offs in onze provinciale competitie, een event waar Lens al volop mee aan de slag is. Wij hopen alle kampioenen te mogen verwelkomen op de aansluitende receptie en bekeruitreiking.

En last, but not least, is het provinciaal kampioenschap voor jeugd en veteranen tijdens de maand mei wat zal doorgaan in Buggenhout.

Het seizoen zal als altijd worden afgesloten met een Algemene vergadering. Hier hebben wij als doel gesteld om een eerste luik te presenteren van ons beleidsplan, een plan waar de jeugd centraal staat maar geen volwassene in de kou blijft staan. Temeer daar onze groep steeds blijft groeien, want ondertussen hebben we de kaap van 5300 leden overschreden waarvan méér dan 2000 jeugdspelers! U maakt dus met trots deel uit van de op één na grootste badmintonprovincie.

U leest het, er zit nog steeds heel wat dynamiek in uw Raad van Bestuur en er staan Badminton Oost-Vlaanderen nog een aantal leuke maanden te wachten.

Geniet ervan !!

 

Thierry De Decker, Voorzitter Badminton Oost-Vlaanderen  (PBO vzw)