RECREANTENONTMOETINGEN

Wil je club een recreantenontmoeting organiseren? Zorg lang genoeg op voorhand voor een datum van je ontmoeting. Vergeet deze datum dus niet aan te vragen op het moment dat je je trainingsuren reserveert bij je gemeentelijke dienst. Doe je dit niet, dan loop je het risico om geen tornooi te kunnen organiseren.

  • Minimaal 3 weken voor je ontmoeting stuur je het formulier (C901) “aanmelden recreantenontmoeting” door naar Badminton Vlaanderen en naar het secretariaat van PBO vzw. Op die manier kan jouw ontmoeting worden opgenomen op de kalender en wordt het op beide sites geplaatst.
  • Vergeet ook geen uitnodigingen rond te sturen naar alle clubs die je wil uitnodigen.
  • Na je ontmoeting rest je dan enkel nog een klein verslag te maken voor Badminton Vlaanderen en PBO vzw, en dit aan de hand van het formulier (C902)“verslag recreantenontmoeting”. Ook dit stuur je zowel naar Badminton Vlaanderen als PBO vzw.
  • Als je een ontmoeting organiseert, moet dit uiteraard voldoen aan het reglement van de recreantencommissie (C910). We zetten hier de belangrijkste artikels even op een rijtje:

Een recreantenontmoeting is enkel toegankelijk voor spelers die het R-statuut (recreant) hebben. Ook houders van een J-kaart (jeugdspelers) worden toegelaten, maar hun klassement mag niet hoger zijn dan C2. Ook deelnemers die geen lid zijn van een Badminton Vlaanderen-club kunnen deelnemen, maar hiervoor moet de organiserende club zorgen voor een verzekering via Badminton Vlaanderen. Vraag dus dit ook tijdig aan.

Een recreantenontmoeting wordt gespeeld volgens de vooraf bepaalde methoden, reeksen of klassementen. Een club hoeft hiervoor geen bijdrage te betalen aan de Badminton Vlaanderen. Een referee is niet vereist en de kledingsvoorschriften zijn vrij.

Een ontmoeting moet minimaal 3 weken op voorhand worden aangemeld aan Badminton Vlaanderen en PBO vzw, zodat ook kan worden voldaan aan de anti-dopingwetgeving.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om de PBO-verantwoordelijke te contacteren.