PLAYOFFS competitie 12 mei 2012

Nu we ons ruwweg op de helft van het competitieseizoen bevinden, is de tijd gekomen om wat meer informatie te verschaffen over het verdere verloop. Na de algemene vergadering van mei was het duidelijk dat de clubs van Oost-Vlaanderen enthousiast waren voor het gemaakte voorstel van een competitie met playoffs. We hebben getracht om alles zo snel mogelijk op gang te trekken en tot onze grote vreugde kunnen we u meedelen dat we erin geslaagd zijn om de playoffs dit seizoen al in het competitieleven te roepen!

De playoffs zullen op 12 mei 2012 plaatsvinden in de sporthal van Beveren, beginnende om 13u. De playoffs dit jaar zal bestaan uit een onderling duel tussen de voorlaatste ploegen uit derde provinciale en de vice-kampioen uit vierde provinciale. Door middel van loting zal bepaald worden welke ploeg van 3e provinciale het zal opnemen tegen een ploeg uit 4e provinciale. De ploegen zullen strijden om een plaats binnen 3e provinciale, de verliezer van deze duellen zullen het nieuwe competitieseizoen starten in 4e provinciale.

De playoffs zijn onderdeel van de reguliere competitie, dus vallen onder de reglementering van de C320. Niet aanwezig zijn op de playoffs staat gelijk als een forfait (met bijgaande boete) en zal onmiddellijk leiden tot een start in 4e provinciale voor het competitieseizoen 2012-2013.  De opstelling van de ploegen is ook geheel gelijk als met de competitie, de basisopstellingen zijn gelijk aan deze van het huidige competitieseizoen.

Aansluitend op deze playoffs (einde voorzien omstreeks 17u30) zal er een kampioenenviering gehouden worden waar alle ploegen die kampioen geworden zijn, de provinciale kampioenen, Vlaamse kampioenen uit Oost-Vlaanderen,… zullen hiervoor uitgenodigd worden. Alle uitnodigingen zullen nog persoonlijk worden verzonden, maar verspreid het nieuws alvast binnen uw club, het wordt een dag om niet te missen!

Tenslotte zou ik nog graag meedelen dat vanaf 1/12/2011 tot 31/12/2011 het terug toegelaten is om wedstrijden van de terugronde (i.c. na 1/1/2012) te verplaatsen. Na deze datum staan de competitiewedstrijden vast en kunnen ze niet meer verplaatst worden met uitzondering van heirkracht.

 

Met vriendelijke groeten,
Lens Meyvaert

Sportcommissie PBO