Workshop omgaan met de mentale diversiteit van kinderen

De collega’s van Badminton Limburg organiseren, in samenwerking met BC De Bokkerijder, een workshop die handelt over hoe je als trainer (of supporter, ouder of club in het algemeen) kan omgaan met de mentale diversiteit van kinderen.

Hoewel de meeste sportopleidingen zich focussen op het verbeteren van de fysieke prestaties van de sporters, willen we er met deze opleiding voor zorgen dat sporten leuk blijft voor iedereen door te focussen op de mentale kenmerken van kinderen. Zo zullen we o.a. stilstaan bij ADHD, ADD, autisme, ‘faalangst’, ‘slecht tegen verlies kunnen’, ‘pestgedrag’, etc.

De workshop zal plaatshebben op donderdag 11 december van 20u tot 22u in CC Palethe, Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt. De workshop zal zich niet richten tot één specifieke sporttak dus we hopen een groot aantal trainers en bestuursleden van clubs uit verschillende sporttakken te mogen verwelkomen. Ook ouders en andere geïnteresseerden zijn meer dan welkom.

Meer info kan u vinden in de uitnodiging in bijlage. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar dit e-mail adres (bokkerijderoverpelt@gmail.com) en dit tot woensdag 3 december.