Special Olympics – European Summer Games – Antwerpen 2014

Hierbij een belangrijk bericht van de organisatie van de Special Olympics.

Inderdaad, . . . wij zijn al volop bezig met de voorbereiding voor de Europese Spelen in september 2014, waarvoor België het voorrecht heeft om deze te mogen organiseren. Tien sporten zullen aan bod komen, waaronder badminton. . . . en daarvoor hebben we jullie hulp absoluut nodig.

Zonder een grote groep vrijwilligers krijgen we dit immers nooit rond. Per dag hebben we tussen de 30 en 50 mensen nodig om alles in goede banen te leiden. In die groep uiteraard de umpires, maar we zoeken ook lijnrechters. Vrijwilligers met enige badmintonervaring zullen we zeker bij voorkeur inschakelen voor al wat rechtstreeks met de wedstrijden gerelateerd is.

Maar ook mensen zonder kennis van het badminton zijn bijzonder welkom om een handje toe te steken voor de hele omkadering die erbij komt kijken, zoals spelers begeleiden voor en na hun wedstrijd, resultaten ophangen, toeschouwers de juiste weg wijzen, en noem maar op . . .

Kennis van het Engels is zeker een pluspunt. Mocht je echter ook Russisch, Pools of een andere Oost-Europese taal spreken, meld je dan zeker aan. Hieraan zal er absoluut nood zijn.

Het badminton wordt gespeeld van maandag 15 tot en met vrijdag 19 september 2014.

Op zondag 14 september 2014 zullen we de ‘divisioning’ doen. Dat betekent dat we alle spelers zullen ’testen’ om hen vervolgens correct in poules te kunnen indelen. En ook hiervoor hebben we natuurlijk mensen nodig. Hier denken we dan voornamelijk aan initiators, trainers en coaches, zonder anderen compleet te willen uitsluiten.

Locatie : Antwerp Expo.

Wat kunnen we jullie aanbieden ? T-shirt, lunchbox, enkele drankjes en eventueel overnachting. Maar ook: de oprecht gemeende dankbaarheid van organisatie en vooral ook de spelers, een onvergetelijke sfeer en het onmiskenbare goede gevoel dat je eraan zal overhouden hieraan meegewerkt te hebben.

Voor meer info èn om je aan te melden bij Walter Joren (mail). Alle kandidaturen zijn uiterst welkom. Schrijf er bij voorkeur even bij of je al dan niet over kennis van badminton beschikt.