In memoriam Guy Van Branteghem

Tekst Herman Moens:

Guy heeft mee aan de wieg gestaan van het Belgische badminton. Hij werd niet minder dan 14 keer Belgisch kampioen badminton tussen 1952 en 1962. Hij won 6 keer de titel in het enkelsepl, 5 keer heren dubbel en 3 keer gemengd dubbel. Zijn snelheid en lenigheid, precisie en verrassende schijnbewegingen waren zijn grootste speltroeven.

Guy Van Branteghem was een groot sportman. Nooit verwaand, steeds fair en correct en uitermate vriendelijk tegen iedereen. Zo ook zijn familie die actief meespeelde en overal graag geziene gasten waren op de vele tornooien.

Zijn hart voor badminton wordt onderstreept door zijn wil om de sport groot te maken in België. Van 1957 tot 1977 was hij lid van de beheerraad van de Belgische Badminton Bond (waarvan 11 jaar als ondervoorzitter) en hij hielp mee de gedwongen splitsing van de BBB in liga’s in goede banen te leiden. Met zijn ervaring werd hij in 1978 de eerste voorzitter van de Nederlandstalige Badminton Liga (later VBL) en bleef bestuurslid tot 1988. Guy heeft dus 30 jaar zonder onderbreking zeer actief meegewerkt aan het succesverhaal van badminton in België en Vlaanderen, en zijn inzet mag inspirerend zijn voor de huidige generaties, en we zijn Guy veel dank verschuldigd.

 

Namens PBO vzw wensen we de familie van Guy, vrienden en kennissen veel sterkte in deze moeilijke dagen.