Belangrijke mededeling PK Buggenhout 19 en 20 mei 2012

Van de organisatoren van het PK in Buggenhout kregen we onderstaande mededeling doorgestuurd:

“Beste speler, ouder, trainer, coach, clubverantwoordelijke,

Ik ben er zeker van dat ieder van jullie er naar uitkijkt om in Buggenhout een goed tornooi te spelen of te kunnen meemaken. Wij hebben er als organisatie voor geopteerd om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen. Daarom zullen ook de meeste disciplines in poulevorm worden gespeeld. Tof om te spelen natuurlijk maar ook qua organisatie een speelvorm die veel organisatie vraagt, met vooral de nadruk op efficiënt gebruik van de beschikbare tijd. Daarom zal het zeer belangrijk zijn dat elke betrokken partij zich schikt naar een aantal regels die als enig doel hebben om het tornooi op tijd te laten verlopen en waar nodig zelfs wat tijdswinst te kunnen maken.

Door het veelvoud aan wedstrijden en deelnemers, zullen bepaalde spelers ook zondag moeten terugkomen. We spreken dus over een echt tornooi, met zijn specifieke regels en gebruiken. Voor een aantal onder jullie is dit een competitievorm die niet evident is. Daarom hieronder een samenvatting van regels die op het vlak van organisatie zullen helpen om het tornooi op de meest efficiënte manier af te werken:

Aanwezig in de zaal

Elke speler is 30 minuten voor het begin van elk van zijn geplande wedstrijden speelklaar aanwezig in de zaal. Enkel de referee (de man in het rode shirt of vest) kan toelating geven om hiervan af te wijken. Niemand verlaat dan ook de zaal zonder toelating van de referee.

Opvolgen van de wedstrijden

De wedstrijdbladen worden door medewerkers naar de banen gebracht en bij het einde van elke wedstrijd direct opgehaald. De spelers dienen alleen nog de uitslag in te vullen. Bij het afroepen van de wedstrijden stappen de spelers dus onmiddellijk naar de afgeroepen baan.

Aanwezigheid op de speelvloer

Alleen spelers die afgeroepen zijn, bevinden zich op de banen. Omdat het wisselen op de banen zeer snel zal verlopen, is het ook niet toegelaten op lege banen te gaan staan wanneer de organisatie dit niet expliciet toelaat. Spelers die niet spelen, ouders en toeschouwers kijken vanuit de tribune of vanuit beschikbare neutrale zones. Het is niet toegelaten om in de buurt van de banen te gaan neerzitten. Coaches gaan rechtstaand coachen.

Opwarming op de baan

De opwarming op de baan voor de wedstrijd duurt maximum 3 minuten.

Coaching

Iedereen mag coachen (trainer, coach, ouder, speler). Het maximum aantal toegelaten coaches per baan is 4, zijnde 2 voor elke speler of elk team. De coaches staan op een veilige afstand in de buurt van de achterlijn van hun eigen speler of team. Indien de speler of team van kant verandert, dient de coach ook van kant te veranderen.

Gebruik van shuttles

Spelers met een klassement C2 of hoger spelen altijd met veren shuttles. Wanneer voor een bepaalde wedstrijd een D-speler uitkomt tegen een hoger geklasseerde speler, wordt ook met veren shuttles gespeeld. Veren shuttles zullen per stuk of per dozijn te koop zijn in de hal. De lijst met goedgekeurde shuttles staat op de website van Badminton Vlaanderen. Tornooishuttles: Yonex Aerosensa 10 en Yonex Mavis 300 geel.

Eco-tornooi

Speciale aandacht voor properheid in de zaal, de neutrale zones en de tribunes. Lege kokers en kapotte shuttles dienen in de dozen naast de banen gedeponeerd te worden. Flesjes en blikken worden in de blauwe zakken gestopt. Open blikjes zijn niet toegelaten naast de baan.

Sportiviteit

Sportiviteit betekent respect voor het complex, de tegenstander, toeschouwers, de organisatie, handen schudden na de wedstrijd. Gooien met rackets, ook van baanhelft naar baanhelft bij het wisselen van baanhelft, is geen teken van sportiviteit.

Opvolgen van de wedstrijden

Alle wedstrijden zullen uithangen in de buurt van de banen. Wij proberen als organisatie zo goed mogelijk de planning te volgen. Iedereen kan dus ten allen tijde het volgend speeluur controleren op de tabellen. Een goede reden dus om niet voortdurend te komen informeren aan de wedstrijdtafel wie wanneer zal spelen. De organisatie mag alle maatregelen nemen die een vlot, correct en efficiënt verloop van het tornooi garanderen.

 

Getekend: de organisatie van het PK”