G-badminton: klaar voor de start

Op donderdag 19 april 2012 zaten in het Huis van de Sport, in Gent, een heleboel bestuursleden, begeleiders, trainers en clubmedewerkers samen die een interesse hebben om een G-werking binnen hun badmintonclub op te starten.

Voor deze vorming sloegen Badminton Vlaanderen, de Vlaamse Liga Gehandicaptensport, PBO en de G-sportdienst van de provincie Oost-Vlaanderen de handen in elkaar. Niet alleen werd gekeken naar de verschillende handicaps, maar ook naar mogelijke oplossingen werden gezocht voor problemen die clubs kunnen ondervinden bij het opstarten van een G-werking. Uiteraard is een vorming meer dan alleen maar een uiteenzetting geven over de theoretische kant. Vanuit de praktijk kwam Patrick De Smet met een boeiende getuigenis over de G-werking binnen Drive BC in Dendermonde.

Het was een boeiende interactieve avond en hopelijk telt Oost-Vlaanderen binnenkort één of meerdere clubs meer met een G-werking.  Meer info? recreanten@badminton-pbo.be